Monday, 4 June 2012

BeRkHeLaH dI LaTa BelAtAn

WaSSup!! hehehe hari ini aq nk cite sal perkhelahan aq di Lata Belatan di Besut,Terengganu....woot2 best giler pegi sana...so aq nk ceritakan smpai bermulanya aq pegi sana dan smpai balik ke umah....pagi klmarin 4 Jun 2012,aq terpaksa bangun awal dlm pkol 6.00 pagi untuk bersiap2...selepas siap tanpa bersarapan,aq bertolak ke skolah dan berkumpul dlm 7.30 pagi....aq ingat ketua kami(Capital S) tiba dah kt skolah,rupa2nya dia sndiri lambat bngun,haaissshhh!!..mmg sakit hati la tnggu dia ni,Babel betol lah...tnggu punya tnggu pkol 9.00 pagi blom bertolak lagi,pemandu bus pulak x bersiap lagi n baru nk bangun...lagi la bengang kami semua ni....orang da ckup dlm 22 orang tpi bus plak ta datang2 lagi.....Then,dlm pkul 9.30 pagi,tuan bus call ketua kami..dia ckp brek bus bocor..lpastu kami sume terkejot n sumpah seranah kluar dri mlut kami hahahaha (saya x buat cmtu tau)...seterusnya,kami pon call bus2 yg lain uat tempahan,xde sorang angkat....ade yg salah nombor....muke kami nmpak bengang gilew hahaha....xlama kmudian bus yg kami tempah dlu datang...dia ckp brek bocor sdikit jer,xpe lau nk pegi sna.....jadi mmg bersorak la masa tu hehe...kami bertolak ke sna dlm pkol 9.50 pagi n smpai dlm2 pkol 11.45 pagi mcm tu la...sblom smpai ade bnde yg x diingini berlaku,cermin bus retak akibat terkena seerpihan batang pokok yg terjutar...kesian tuan bus tu huhu...Okeyh,apabila smpai sana kmi trus berkumpol ramai2 dan berjalan berkmpulan...ingatkan nak mandi bwah2 ni jer,tpi x dalam airnye..ape barang mandi kt budak2 n orang tua hehe....kami mndaki bukit,jaohnye smpai berpeluh.....da smpai sana,kami trus tukar baju n mandi,ade yg terjun trus smpai bergelodak ahahah....best sngat2 tau...air nya sejuk n arusnya yg tenang...aq dan kwan2 bljar berenang,n lawan berenang...mmg syook gilew la...slpas lama berendam dlm sana..kami nmpak penat n ksejukan...mmg letih la sngat2 mandi ni...dlm pkol 2.30 petang,kami naik dan trus salin pkaian....sblom pulang kami pegi mkan dlu kt sna,boleh tahan jgk mahalnye.....slpas mkan kami sume naik bus untuk pulang,hahaha ksian tuan bus kne tnggu lama2...kami brtolak dlm pkol 3.00 ptang n smpai dlm pkol 5 lebih coz jam kt k.tgganu...huh akhirnya perjalanan pegi n balik kami selamat,alhamdulillah....aq sngat gembira tau,da lama x mandi air trjun...ase nk pegi lagi hehe...bnyak knangan kami kt sni...ambil gambar brsama2 wlaupon tak pkai baju hehe....tpi lau Capital S tu buat event ape2 mmg ade masalah sokmo,hahaha..apepon thanks jgk kt dia coz invite aq...ok lah,smpai sni shja cerita aq,ade bnyak lagi sbnarnye tpi mlas nk crita hehe....hope korang suke ngn cite aq ni,n lau de msa dtang la kt Lata Belatan...best siott...Ok,Assalamualaikum....

8 comments:

affriena said...

hahaha.. lawak tol la cite y amir update nim.. adoii la.. :D

Muhammad Amiruddin said...

hehehe bnyak bnde yg berlaku time pegi sana...

babycomel said...

hehehe.. syok tu mandi air terjun

ayut said...

wah2...beria bercuti ye... :)
mesti sronok klu g rmai2...

Sayidah Nafisah Ruslan said...

hai awak yang manis :)

jalan cerita dah menarik, tapi kalau buat by perenggan mesti lebih menarik.. heee

senang sikit baca.. peace! :D

Muhammad Amiruddin said...

ayut=seronok sngat2
sayidah=hehe thanks..

Apink Rasich said...

nice post, bagus jalan ceritanya,,.,

Muhammad Amiruddin said...

thanks apink

COPYRIGHT@Segala Yang Tercatat Diatas Semuanya Hak Milik Muhammad Amiruddin